Logo

Mariestads

Mariestads Bayerska Bryggeri grundades redan 1848 av snusfabrikören Fredrik Rosenlind. Namnet markerade att bryggeriet var bland de första i Sverige som bryggde sitt öl enligt bayersk tradition. Först dracks Mariestads främst i Västsverige men några decennier senare var namnet känt av ölälskare över hela landet. Idag är Mariestads en försäljningsframgång, vilket bekräftar att det är ett av Sveriges mest omtyckta öl.

mariestads.se

 • Mariestads Islagrad Rothpils

  Den åttonde utgåvan i Mariestads limiterade ölserie framtagen i samband med inspirationsresan Den Stora Smakresan. Läs mer om Den Stora Smakresan här.

 • Hantverk

  Mariestads limiterade utgåvor är buteljerade, etiketterade och numrerade för hand av bryggmästaren och hans bryggteam.

 • Mariestads Strong Ale Alkoholfri

  Mariestads Strong Ale Alkoholfri är en innovativ brygd framtagen i klassisk ale-tradition för den moderna livsnjutaren. Ett kraftfullt och fylligt öl med tung maltkropp och fruktiga vinösa toner. Brygdens balanserade beska och fulla kraft tar form genom lagring i fyra veckor - därefter hettas ölet varsamt upp i ett vakuum där alkoholen destilleras bort. Bryggd på melanoid-, pilsner-, münchner- och karamellmalt. Läs mer på mariestads.se

 • Limiterat

  Varje smakresa som gjordes under åren 2014-17 resulterade i två speciella brygder som släpptes i begränsad upplaga. Totalt åtta utgåvor lanserades.

 • Kanalporter

  Kanalporter kom till efter den första Smakresan som gick längs Göta kanal. Den buteljerades i 1 500 exemplar. Läs mer om Smakresan här.

Sortiment Mariestads