Tre nytänkande GT-drinkar

Den 9 april är det Internationella Gin & Tonic-dagen. Här bjuder Schweppes egen ambassadör Candi Jennings på tre nytänkande versioner av denna klassiska drink.

Pretty in Pink

5 cl Citadelle Gin Reserve
Schweppes Tonic Pink Pepper
Rosépeppar
Gurka

Gör så här:

Plocka fram ett high-ball glas, mät upp Citadelle Gin, häll på rikligt med is och Schweppes Tonic Pink Pepper. Denna tonic är smaksatt med rosépeppar, något som ytterligare kommer framhäva de toner av enbär, kanderad citrus och mogna frukter som finns i Citadelle Gin Reserve. Garnera drinken med rosépepparkorn och ett par skivor gurka. 

Fresh Blossom

5 cl Citadelle Gin
Schweppes Tonic Hibiscus
Zest från citron
Mynta

Gör så här:

Mät upp Citadelle Gin, gärna i ett glas med större kupa, häll på rikligt med is och Schweppes Tonic Hibiscus. Färgerna i denna fräscha tonic har inspirerats av hibiskusblommans röda färger och går fint ihop med den fräscha blommighet som hittas i Citadelle Gin. Garnera med zest från citron och lite fräsch mynta.

Let’s twist again

5 cl Citadelle Gin
Schweppes Tonic Twist of Lime
Zest från citron
En rosmarinkvist

Gör så här:

Mät upp Citadelle Gin, gärna i ett glas med större kupa, häll på rikligt med is och Schweppes Tonic Twist of Lime. Detta är en klassisk tonic med perfekt balanserad kolsyra som gör att varje blandad gin och tonic kommer att smaka bättre och längre. Den väl avvägda limetonen gifter sig fint med eleganta Citadelle Gin. Garnera med citronzest och en rosmarinkvist.

Gör du Sveriges bästa Gin & Tonic?

Var med och tävla i Schweppes numera klassiska tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic. Efter ett uppehåll 2020 är tävlingen tillbaka i år.

Läs mer här!