Öppet hus på Spendrups i Grängesberg

Kom och upplev bryggeriet från insidan!

Datum: Lördag 28 september

Plats: Ludvikavägen 10, Grängesberg

Tid: 10-14

Bakgrund

I samband med att Ludvika firar sitt 100-årsjubileum under 2019 kommer bryggeriet öppnas upp för allmänheten. Vi räknar med att cirka 5 000 besökare kommer till bryggeriet.

Frågor & Svar

Under vilka tider har bryggeriet öppet för allmänheten lördag den 28 september?

Bryggeriet har öppet mellan 10:00 och 14:00. Sista insläpp sker 14:00.

Vad kommer man få se?

Besökarna får gå en snitslad bana genom vår producerande verksamhet, där en mängd rolig och intressant information om vår produktion ges. Turen inkluderar även ett besök i lager- och logistikdelen av verksamheten. Efter avslutad rundtur bjuder vi på korv och alkoholfri dryck. Vi räknar med att rundturen tar cirka 90 minuter.

Hur tar jag mig till bryggeriet?

Det kommer att gå tre bussar i skytteltrafik mellan Ludvika Station och Grängesbergs station mellan 09:30 och 15:30. Från stationen är det ett par hundra meters gångväg till insläppet vid bryggeriet.

Om du tar bilen hit, räkna med något begränsade parkeringsmöjligheter. Det kommer att finnas parkeringsvärdar på plats för att hjälpa till. Vi räknar med många besökare, så ett tips är att vara ute i god tid.

Du kan naturligtvis också använda dig av lokaltrafiken - Länk till Dalatrafik

Vilka regler gäller i fabriksmiljön?

Spendrups Bryggeri är ett livsmedelsproducerande företag som bland annat tillverkar alkoholhaltiga drycker. Det innebär att vi har hårda krav på oss för att säkerställa att de produkter som vi levererar håller en hög kvalitet och att vi följer regelverket för livsmedelsproduktion och hantering av alkohol.

Som besökare är du skyldig att följa dessa regler:

  • Skyddskläder skall bäras. Vi kommer att dela ut engångsrockar och hårnät till samtliga besökare.
  • Det är inte tillåtet att bära smycken såsom halsband, ringar, örhängen eller armbandsur inom den så kallade hygienzonen. Vi kommer att påminna om detta med hjälp av informationsskyltar vid ingång.
  • Förtäring av livsmedel och drycker får endast ske på anvisade platser på rundturen.
  • Ingenting som stoppas i munnen (exempelvis snus, tuggummi, halstabletter och tandpetare) är tillåtet i hygienzon.
  • Fotoförbud gäller inom hela byggnaden.
  • Rökning får enbart ske på anvisade platser.
  • Alkoholförtäring är inte tillåtet.
  • Inga husdjur får följa med in i bryggeriet.

Hur är det med barnvagnar och rullatorer, rullstolar, permobil etc?

Spendrups Bryggeri är en fabriksmiljö. Därför har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot barnvagnar inne i verksamheten, och även begränsade möjligheter att ta emot besökare med större funktionshinder. För dessa kommer vi att kunna visa en del av anläggningen, men inte hela. Har du mindre barn med dig, använd gärna bärsele eller liknande. Barnvagnar lämnas med fördel hemma, eller i bilen!

Mat och dryck

Vi kommer att bjuda på korv med bröd, samt alkoholfri dryck i slutet av rundturen. Det är enbart här som det är tillåtet att äta och dricka.

Välkommen in!