Årets Kock

Spendrups är huvudsponsor och delägare i Årets Kock - Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling som går av stapeln årligen.

"Tillsammans med Årets Kock firar vi det fantastiska mathantverket och experimenterar med smaker. Vår kärlek till öl och mat finns i blodet, och i samarbetet med Årets Kock får vi möjligheten att utveckla den tillsammans med Sveriges bästa smakkonstnärer."

Fredrik Spendrup , vd på Spendrups Bryggeri

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. Vinnaren av Årets Kock blir svensk mästare och erövrar titeln Årets Kock. Vinnaren får även ta emot Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj samt en inspirerande studieresa till ett gastronomiskt intressant land.

Årets Kock-föreningen arbetar för att utveckla och sprida den moderna svenska gastronomin, både i Sverige och utomlands, samt att värna den om matlagning med råvaror av högsta kvalitet och äkta ursprung. Tävlingen Årets Kock startades 1983 av de svenska mejeriföretagens branschorganisation Svensk Mjölk tillsammans med Gastronomiska Akademien och med stöd av Tore Wretman.

www.aretskock.se