Till undersökningen
Spendrups Bryggeri AB
  • Nyheter & media
  • Drycker
  • Bryggarfilosofi
  • Hållbarhet
  • Om Spendrups
  • Kund
  • Kontakt
Sök
English
  • Ölsortiment
  • Ingredienser & näringsvärde

Öltyper

Underjäst öl

Underjäst öl har en renare karaktär av malt och humle än överjäst öl. Över 90 % av allt öl som bryggs är underjäst och oftast även ljust. Detta trots att det är en relativt ung typ av öl.

Läs mer

Överjäst öl

kännetecknas av att jästen ger betydligt mer, ofta fruktig, smak till ölet än vid underjäsning. Det är vanligt att doften är betydligt fylligare och fruktigare än vad smaken sedan är. De flesta överjästa öl går under samlingsnamnet Ale, men även veteöl är en överjäst öltyp.

Läs mer

Spontanjäst öl

Spontanjäsning ger en mer varierad öl, jämfört med öl som jästs med en kontrollerad jästkultur. Metoden går ut på att man utnyttjar de mikroorganismer som finns i luften och låter de fria jästpartiklarna starta jäsprocessen.

Läs mer
  • Leverantörer

Följ oss på

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Länkar

  • E-handel
  • Karriär
  • Krogresor
  • Krogvis
  • Drinkwise
  • Cookies
  • Personuppgifter
  • Pressrum

Kontakt

Besöksadress:
Huvudkontoret
Vårby Allé 39,
143 30 Vårby

Växel:
08-672 77 00 (vardagar under kontorstid),
0240-881 29 (efter kontorstid och helger)

Cookies

Spendrups.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

© 2022 Spendrups Bryggeri AB