Bästa sommardrinken 2020?

2020-05-17

Schweppes bjuder in till digital drinktävling öppen för alla

Sommardrink 2020 är tronföljaren till tidigare års Sveriges Bästa GT-tävlingar - och en helt corona-anpassad sådan. Tävlingen avgörs nämligen helt digitalt: vem som helst får skicka in ett tävlingsbidrag bestående av bild och recept via drinkgeneratorn.se. Sedan väljer en jury ut fem finalister vars drinkar mixas, stylas och fotograferas inför röstningen, där hela svenska folket kan vara med och kora vinnaren fram till 29 juni.

I år behöver vi mer än någonsin roliga initiativ som kan engagera alla. Och efter ett par år med tävlingen Sveriges Bästa GT kände vi att det var dags att testa något nytt, även om SBGT är tillbaka som vanligt 2021. En digital drinktävling blir ju helt rätt i tiden så att säga! säger Åsa Store, produktchef för Schweppes.

Var med och tävla!

Två vanliga mixar-misstag - och hur du undviker dem

1. För lite is.

– Isen är otroligt viktig för slutresultatet. Kompakt is smälter långsammare och hjälper dig att få vätskan tillräckligt kall utan att spä ut den för mycket. För att få isen tillräckligt kompakt kan du fylla en gammal takeaway-box eller glasslåda med vatten och frysa in. Sedan hackar du av bitar.

2. För mycket sprit.

– Att göra drinkar är som att baka. Du tar ju sällan mjöl och bakpulver på måfå, så gör inte det med spriten heller. Använd hellre ett decilitermått än inget mått alls - en gyllene regel för proportionerna kan vara 5 centiliter sprit, 3 cl citrus av något slag och 2 cl sockerlag. Då blir det nästan alltid bra. 

Tipsare: Aron Larsson Firouzbakhsh, Head Bartender på Corner Club i Stockholm och vinnare av Sveriges Bästa GT 2019.