Spendrups tar plats i styrelsen för Årets Kock

2019-11-13

Nästa steg i att vidareutveckla tävlingen - och svensk gastronomi

Fredrik Spendrup och Patrik Hansson under Årets Kock-banketten 2019.Fredrik Spendrup och Patrik Hansson under Årets Kock-banketten 2019. Foto: Karina Ljungdahl 

 

Sedan i våras är Spendrups och Arla delägare i Årets Kock AB. För oss som företag innebär det här mer än exponering av en logga. Det är också en möjlighet att bygga långsiktiga relationer och samtidigt vara en positiv kraft som bidrar till utvecklingen av svensk gastronomi.

 

Därför tar våra respektive vd:ar, Fredrik Spendrup och Patrik Hansson, nu plats i styrelsen tillsammans med tre namnkunniga kockar och matpersonligheter: Karl Ljung, Thomas Sjögren och Malin Söderström.

 

­– Vi är båda otroligt dedikerade till uppdraget att utveckla och förädla själva tävlingen, men också att utveckla synen på kockyrket och branschen i stort. Med hjälp av varandra och alla fantastiska vinnare vill vi skapa en plattform för att påverka och driva branschfrågor under hela året, säger Fredrik Spendrup.

 

Det handlar exempelvis om att få fler unga att välja restaurang-/kockyrket och om att leda en modern matkultur bland matintresserade. Logiken är enkel - om restaurangbranschen mår bra, så mår också vi som företag bra.

 

Även Mårten Lyth, kommunikationsdirektör på Spendrups, är ny styrelseledamot, liksom Arlas marknadschef Inger Myresten som också blir styrelsens ordförande.

 

­– Det är en stark laguppställning och jag ser fram emot att ta mig an de möjligheter och utmaningar vi har framför oss tillsammans med den nya styrelsen, säger hon.

Den nya styrelsen består av:

  • Inger Myresten, marknadschef, Arla, styrelseordförande
  • Mårten Lyth, kommunikationsdirektör, Spendrups
  • Patrik Hansson, vd Arla Sverige
  • Fredrik Spendrup, vd Spendrups
  • Karl Ljung, Årets Kock 1999 och L’avventura
  • Thomas Sjögren, Årets Kock 2015 och Grano
  • Malin Söderström, Restaurang Moderna Muséet, the Fishery och Systrarna Söderström.

Läs mer: Nu växlar vi upp i Årets Kock