Spendrups Signatur – en modern svensk premiumlager bryggd med hållbara metoder

2023-03-27

Nu lanseras Spendrups Signatur – en modern ljus lager bryggd på svenskt kornmalt från Lantmännens odlingsprogram Klimat & Natur. Nyheten kombinerar Spendrups 100-åriga erfarenhet av bryggarkonst och framtidens hållbara odlingsmetoder – med siktet inställt på att brygga för kommande generationer.

a4550851-6a3a-4b48-97b7-c94758eaeb12.jpgFörra våren inledde Spendrups och Lantmännen ett samarbete kring odling av kornmalt enligt Klimat & Natur - Lantmännens program för framtidens jordbruk. Samarbetet innebär att parterna tillsammans odlar kornmalt, huvudingrediensen i öl, med hållbara odlingsmetoder som minskar klimatpåverkan och gynnar den biologiska mångfalden. Maltkornet, som odlats på utvalda gårdar i Skåne, skördades i augusti 2022 och är nu del av familjeföretagets senaste lansering: Spendrups Signatur.

– Vi har samarbetat med Lantmännen i många år och är stolta över att nu fördjupa det samarbetet ytterligare. Framför allt är vi glada att det är inom ramen för just odlingsprogrammet Klimat & Natur. Vår familj har bryggt öl i 100 år och vi vill såklart fortsätta göra det i minst hundra år till. Med hjälp av Klimat & Natur-kornets minskade klimatpåverkan kan vi nu presentera ett öl som både är hållbart framställt och smakar väldigt gott! Ett öl som representerar Spendrups när vi är som allra bäst, säger Fredrik Spendrup, VD och koncernchef på Spendrups Bryggeri.

Spendrups Signatur är en modern smakrik ljus premiumlager. Ölet klassas som en pilsner i tysk stil med balanserad beska, ren maltig smak och friskhet. Ölet är bryggt med svenskt kornmalt och ekologisk humle. Designen på krandekalen syftar till att hylla företagets historia där Louis Gustaf Herbert Spendrup får stå i rampljuset. Det var Louis som köpte bryggeriet för 100 år sedan efter att han blivit diplomerad bryggmästare på VLB Berlin. Signaturen på dekalen är från hans ansökan till bryggeriskolan.

– Det här blir det första ölet med Spendrupsnamnet på som lanseras under min tid som VD, vilket känns stort och väldigt kul! Tysk pilsner är en ölstil som familjen är väldigt förtjust i och som dessutom passar mycket bra till mat. Det har också varit viktigt för familjen att uppmärksamma vår historia samtidigt som vi lyfter framtidens råvaror och jordbruk, och jag tycker verkligen att vi lyckats. Detta är ett öl som vi med stolthet sätter vårt namn på, avslutar Fredrik Spendrup.

Inledningsvis går Spendrups Signatur att avnjuta exklusivt på Grand Hôtel.