Spendrups hållbarhetsredovisning prisas i internationell tävling

2020-09-18

Spendrups Bryggeri är med sin hållbarhetsredovisning för 2019 nationell vinnare i Hallbars Sustainability Report Awards, i kategorin öl och vatten.

Spendrups, ett familjeföretag i femte generationen, har arbetat med hållbarhet under lång tid och 2019 års hållbarhetsredovisning är den elfte i ordningen. Sedan fyra år tillbaka presenteras redovisningen digitalt i form av en webbplats. Syftet är att göra innehållet mer inbjudande och lättillgängligt.

–Det är roligt att vår hållbarhetsredovisning uppmärksammas. Vi är stolta över vårt hållbarhetsarbete och vill gärna att andra ska ta del av det. Där spelar hållbarhetsredovisningen en viktig roll, säger Anna Lidström,hållbarhetschef på Spendrups Bryggeri.

Hallbars är en internationell organisation som verkar för att fler ska upptäcka läsvärdet av hållbarhetsrapporter. Hallbars Sustainability Report Awards ska lyfta goda exempel, inspirera och motivera andra att öka sitt engagemang inom hållbarhetsområdet.

– Omtanke om miljön, traditioner och detaljer är alla markörer för ett framgångsrikt familjeföretag. Spendrups gör detta i världsklass, och beskriver arbetet i sin hållbarhetsredovisning. En förebild inom hållbarhet och en familj värd att vinna, säger Pelle Agorelius, vd för Hallbars Sustainability Reports Awards.

Nationella vinnare i olika kategorier ställs mot varandra i en internationell final. Den 21 oktober koras de internationella vinnarna på Nobelmuseet i Karlskoga. Ceremonin sänds även på webben.