Somriga rätter från ön

2020-06-30

Årets Kock-finalisten och Gotlandskrögaren Luqaz Ottosson bjuder på två härliga recept, skapade för att matcha Wisby Pils och Wisby Weisse från Gotlands Bryggeri.

Gotlands Bryggeri har alltid haft filosofin att öl och mat är som gjorda för varandra. Att välja rätt öl till maten är varken svårare eller konstigare än att välja vin. Egentligen är det två saker du behöver tänka på: balans och beska. Håll balansen mellan mat och dryck. Till lättare rätter ett ljusare och lättare öl. Till fetare, mer smakrika rätter ett kraftfullare öl. Det är enklare att kombinera öl med lägre beska till maten. Ölen i Wisbyserien är alla matvänliga öl med olika karaktär.

De här två recepten är skapade av Luqaz Ottosson, kock som driver restaurang ROT på Gotland och finalist i Årets Kock 2020 som avgörs i september.


Halstrad lax med krämig potatissallad, citron och krispigt rågbröd

Glaserade kycklingbullar med broccoli, granatäpple och sesam