Dr Pepper söker nästa e-sportstjärna

2020-04-02

Nu startar initiativet Dr Pepper Academy där fem vinnare har möjlighet att bli tränade av proffsiga coacher och starta CS:GO-karriär.

Dr Pepper Academy Sweden

Intresset för e-sport växer sig allt starkare i Sverige som har en stark spelkultur – hela 68 procent av alla svenskar mellan 16–64 år spelar idag någon typ av dator- eller tv-spel, och ett 40-tal gymnasium har e-sport på schemat. Här finns några av de största och mest välkända e-sportsorganisationerna i världen och många välkända proffs. Nu hjälper Dr Pepper till att få fram ännu fler!

23 mars 2020 startades Dr Pepper Academy Sweden för personer som spelar Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), ett av de största och mest populära e-sportsspelen som idag har miljontals spelare världen över. För deltagarna erbjuds möjlighet till både tävling och träning av proffsiga coacher. Totalt fem vinnare kommer i slutändan vara en del av Dr Peppar Academy, vilket kan bli början på en ny CS:GO-karriär. 

– Dr Pepper är ett omtyckt varumärke för många av dessa spelare. Kanske inte alltid för smaken, men som varumärke. Genom Dr Peppers engagemang i detta community har vi möjlighet att nå väldigt många konsumenter, engagera oss i dem och bjuda på något speciellt. Vi är en uppstickare bland alla energivarumärken och andra storspelare. Lite mer av en rebell som vill bjuda på något extra, säger Åsa Store, produktchef för Dr Pepper på Spendrups.

Intresset har hittills varit mycket stort med över 1 000 anmälningar under de första tre dagarna. 

Vill du också ansöka? Anmäl dig på esportal.com/drpepper!

Vad är e-sport?

E-sport står för elektronisk sport och är ett samlingsnamn på tävlingsinriktade dator- och tv-spel. För att ett spel ska vara en e-sport krävs det att de tävlande möter varandra, och inte spelar mot datorn. Det är även den tävlandes prestation som ska vara det avgörande för vem som vinner.