Årets sommardrink utsedd - här är vinnarens recept och bästa tips!

2020-06-30

Hemmamixaren Henrik Söderström tog fram vinnande "Currant(ly) (g)in isolation” - en frisk blandning av smaker från röda vinbär, hallon, gin och Aperol

Vinnaren i Schweppes Sommardrink 2020: Henrik Söderström med Currant(ly) (g)in Isolation

I sommar avnjuter svenskarna allra helst en drink som smakar syrliga röda vinbär, halloninfuserad Aperol, gin, och tonic med en touch av lime. I alla fall om man ser till resultatet i Schweppes tävling Sommardrink 2020. Drinken Currant(ly) (g)in isolation kammade hem hela 43 procent av folkets röster.

Henrik Söderström, som skapat det vinnande receptet, hämtade inspirationen ifrån sin barndoms somrar i Norrland:

– Sommar för mig är hallon och röda vinbär, smaker som påminner om när jag som liten vandrade runt och njöt av bären på ängarna och i trädgården i mitt föräldrahem i Obbola utanför Umeå. Namnet på drinken är en ordlek med det jag har i glaset och det rådande läget. Det känns jättekul att ha blivit framröstad till vinnare, jag är väldigt glad och stolt över att så många gillade min drink!

Henrik är en passionerad hemmamixare som älskar att vara kreativ med smaker i både mat och drinkar. Sedan åtta år tillbaka har han haft för vana att överraska familjen med lite chips och något gott i glaset på fredagskvällarna. När juryn valde ut hans drink till ett av fem finalbidrag startade han instagramkontot @Bistrohybris för att dela med sig av sina drinkrecept till de som vill fortsätta inspireras av hans njutbara idéer. 

Se Henriks vinnande recept och ta del av hans bästa hemmamixartips här!

Fler drinktips?

Kika in här för massor av goda recept med och utan alkohol: drinkgeneratorn.se