Alla Heroes under ett och samma tak

2018-02-27

Våra Loka Heroes blir bara fler och fler. Och i slutet av februari samlades man på Spendrups huvudkontor i Vårby för att lära känna varandra och dela med sig av framgångar, motgångar och tips.

Loka Heroes på landslagsmatch.I och med mötet bildades en alumniförening för alla Loka Heroes, ett nätverk där de kan ha kontakt med varandra via bland annat en egen Facebookgrupp. 

Ett av de framgångsrika projekten står Shamima Mitu för, som startat "World wide ladies". Där får nyanlända kvinnor på Gotland spela basket tillsammans, och för många av deltagarna är det första gången någonsin som de ges möjlighet att idrotta. Projektet är tänkt som ett avbrott från vardagen, men också som ett sätt att träffa nya människor och hjälpa till med integreringen. Shamimas arbete har fått så stort genomslag att andra kommuner hör av sig till henne för rådgivning.

- Vi är jätteglada för hur stort engagemang våra Heroes har, och det är roligt att samla dem så de kan peppa varandra och utbyta erfarenheter, säger Maria Frankendal, produktchef för Loka.

På kvällen såg gänget det viktiga VM-kvalet i herrbasket mot Turkiet på Hovet i Stockholm, en intensiv och spännande match som Sverige vann med 59-58. Före matchen presenterades alla våra hjältar för den rekordstora publiken.

Nu fortsätter våren med nya samarbeten och nya Heroes som ska utses av juryn i maj.

Mer om Loka Heroes

Basket är Sveriges mest jämställda och integrerade sport. Och Loka Heroes handlar om att göra det möjligt för fler barn och ungdomar att spela. Tillsammans med Svenska Basketbollförbundet peppar vi och ger resurser till människor som vill göra skillnad i samhället med hjälp av basket. En Hero är en person som har en grym idé för hur fler barn och ungdomar ska få spela basket. Det kan vara allt från att starta en klubb eller ett lag i ett område där det saknas, till att skapa möjligheter för nyanlända svenskar att ta första stegen in samhället med hjälp av basket.